Forbrukslån
Forbrukslån

I gamle dager var det nesten pålagt at det skulle være lang ventetid før man fikk godkjent søknaden om et forbrukslån, og ikke minst enda lengre tid på at pengene skulle utbetales på konto. I dagens moderne IT-samfunn har pipen en helt annen lyd, og nå kan man ved å bruke elektronisk signering få pengene samme dag som man søker.

BankID som signering

BankID er teknologien man bruker for å logge inn i nettbanken, men den kan også brukes som elektronisk signering av forbrukslån. Hvis man legger inn en søknad om lån og blir godkjent samme dag som man søker, så kan man bruke denne teknologien til å bekrefte at du er «den du er». Da slipper banken å sende gjeldsbrev i posten, som skal signeres manuelt og postlegges igjen. Elektronisk signering er unnagjort på 2 minutter og dermed er alt klart for utbetaling av forbrukslånet ditt. Ikke alle banker støtter dette, men de mest moderne og beste tilbyderne av forbrukslån gjør det.

Forbrukslån på dagen

Søker du om forbrukslån og bruker elektronisk signering, er det altså mulig å få lånet utbetalt på dagen. Enkelte banker utbetaler kun pengene såpass raskt dersom det er snakk om summer på mindre enn 50 000 kroner, og i motsatt tilfelle vil det neppe ta mer enn en virkedag dersom du har signert for lånet med BankID.