Forbrukslån
Forbrukslån

På sine hjemmesider, gir utlånere informasjon om renter, gebyrer og avgifter. De fleste har også en såkalt lånekalkulator hvor du selv kan finne ut hvor mye ditt forbrukslån vil koste deg, avhengig av summen du vil låne. Samtidig opplyser de fleste utlånere at din søknad vil bli individuelt behandlet. Ut i fra en kredittvurdering av din økonomiske situasjon vil de så gi deg et tilbud. Tilbudet fra utlåner kan altså avvike fra kostnadene du selv regnet ut.

Den egentlige prisen

På bankenes hjemmesider blir det veldig ofte oppgitt et låneeksempel som tar utgangspunkt i et lån på kr 65 000 over 5 år. Ser vi på GE Money Bank, som har et relativt lavt etableringsgebyr, får vi opplyst at et lån i denne klassen vil til slutt ende opp med å koste oss kr 21 150. GE Money Bank operer ikke med et fast etableringsgebyr, de tar heller 1% av lånesummen som etableringsgebyr. En lånesum på kr 65 000 gir da et etableringsgebyr på kr 650.

Ulike rammer for forbrukslån

De ulike utlånerne setter også ulike rammer på størrelsen av sine forbrukslån uten sikkerhet. Spennet generelt ligger mellom kr 5 000 og kr 400 000, men hos GE Money Bank gir de slike lån i området kr 30 000 til kr 350 000. Søker du om en sum innenfor denne rammen, vil du kun få opplyst de faktiske kostnader ved å søke. Som nevnt vil utlåner gjøre en individuell vurdering av din kredittverdighet og gi deg et tilbud på det grunnlaget. Først nå får du en helt konkret månedlig tilbakebetalingssum å forholde deg til. Sammenlign alltid tilbudene fra forskjellige utlånere og husk at det koster ingenting å søke.