Forbrukslån
Forbrukslån

Tok du opp et stort forbrukslån for et par år siden og syns du betaler mye renter? Da kan det lønne seg å ta en samtale med banken. De siste årene har kanskje ting, som er avgjørende ved en kredittsjekk, endret seg. Du er blant annet blitt noen år eldre, og mest sannsynlig tjener du også bedre enn tidligere.

Ny kredittsjekk

Tidligere nevnte vi at alder spiller en rolle ved en kredittsjekk og beregning av renter. Dette er kun en av faktorene som kan ha endret seg de siste årene. Kanskje har du en atskillig bedre årslønn, bodd på samme adresse over flere år og lignende. Samtidig har du muligens løst inn noe gammel kredittgjeld eller andre smålån. Da er det tid for å forhandle ny rente på forbrukslånet ditt. Kontakt banken, og legg frem at du shopper etter bedre betingelser. Be banken ta en ny kredittsjekk, og et nytt tilbud. Flere banker er villige til dette for ikke miste kunder.

Løs inn det gamle lånet

En annen løsning på bedre betingelser på et gammelt lån kan være å sjekke andre banker, og hva de kan tilby. De bankene du eventuelt søker hos vil ta en kredittsjekk på deg, og mest sannsynlig kommer du bedre ut enn tidligere. Det betyr lavere rente, og sparte kostnader. Benytter du en låneagent vil du få tilbud fra mange banker, og kan velge det beste tilbudet. I tillegg er det mulig å ta med de nye tilbudene til den gamle bank for å forhandle betingelser. Uansett hva du velger er det viktig at du sparer inn penger på totalbeløpet.