Forbrukslån
Forbrukslån

En egen hytte er drømmen for de aller fleste nordmenn, et sted der man kan slappe av og lade batteriene, enten det er på fjellet eller ved sjøen. Dessverre er det ikke alltid enkelt å få innvilget lån til å kjøpe seg hytte, da bankene krever en annen garanti fra deg som lånetaker. Du må gjerne ha god økonomi og betalt ned store deler av boliglånet ditt før du kan få innvilget lån til hytte, og dermed kan et forbrukslån være løsningen for å kunne realisere hyttedrømmen.

Drømmehytta betalt med forbrukslån

En hytte trenger ikke være en stor investering, men kan likevel være vanskelig å kjøpe. Årsaken til dette er at man helst burde ha penger til å betale hytten kontant. Mange velger å låne opp på huset sitt for å kjøpe seg en hytte, men dersom man ikke har vært mange tiår i boligmarkedet, har man ikke grunnlag for å låne noe mer på huset for ekstra investeringer. Banker gir sjeldent ekstra lån til kjøp av fritidsbolig uten sikkerhet, og dermed kan forbrukslån være en god løsning for å realisere hyttedrømmen.

Lei ut hytta og betal ned forbrukslånet

Selv om man kan låne opptil kr 500 000 med forbrukslån og dermed realisere hyttedrømmen, vil en ekstra lånekostnad på en halv million ofte være vanskelig å betjene. Når man først har fått kjøpt drømmehytta og overtatt nøklene, ønsker man å være der så mye som mulig. Men man har sjeldent tid til å dra på hytta hver helg hele året, og den vil ofte stå ubrukt mens du betaler ned renter og avdrag på lånet ditt. Derfor kan det lønne seg å leie ut hytta i perioder der den ikke er i bruk. Selv om man må skatte av leieinntekter, kan dette være en lønnsom måte å finansiere hyttekjøpet på.