Forbrukslån
Forbrukslån

Forbrukslån er ofte den mest tilgjengelige løsningen for den som har et behov for å refinansiere dyr eller spredt gjeld. Hvis man har vært litt for vågal med kredittkortene kan det hende at men ved slutten av den rentefrie perioden ikke er i stand til å betale regningen. Har man brukt kredittkortet til å ta ut kontanter, er situasjonen alvorligere, siden renter da umiddelbart begynner å løpe på den brukte kreditten.

Forbrukslån er da et godt alternativ

Hvis du har dyr kredittkortgjeld, eller flere andre smålån kan det lønne seg å slå sammen de forskjellige små postene i et større lån. Ikke bare sparer du deg for å betale for flere termingebyrer. Det er også godt mulig at den nominelle renten på forbrukslånet er langt lavere enn renten som løper på kredittkortgjelden. Et selskap som utmerker seg er Santander sitt Flexilån. Her må man nemlig ikke betale etableringsgebyr hvis lånesummen er mindre enn kr 70 000.

Let etter det beste forbrukslån for deg

Det kan også lønne seg å ta en titt på flere tilbydere. Måten selskaper regner ut søkerens kredittverdighet varierer så det kan lønne seg å sjekke hva flere selskaper har å tilby. Finansagenter som Zmarta og Lendo gjør denne jobben lettere. Sender du en søknad til et av disse selskapene så vil disse uten merutgifter videreformidle søknaden til finansinstitusjoner som de har kontakt med. Dermed kan du regne med å få svar fra omtrent 10 utlånere i løpet av dagen. Om du har BankID kan prosessen gå meget raskt. Forbrukslånet kan være tilgjengelig i løpet av to døgn.