Forbrukslån
Forbrukslån

Bank Norwegian ble registrert i 2007, og på den korte tiden banken har eksistert har den rukket å bli en viktig tilbyder av forbrukslån i Norge. Mange velger å bruke banken og dette skyldes i hovedsak de gode vilkårene den tilbyr. Banken har en gjennomsnittlig effektiv rente på 17,6%, i eksempelet, men uten at det får innvirkning på den enkelte søker. På grunn av lav aldersgrense, vil denne bli noe misvisende (mange kunder med lav kredittscore). Den laveste effektive renta er helt nede på 9-tallet, mens lånegrensa er en halv million. I skrivende stund er det kun denne banken og OPP Finans som har såpass høy grense.

Dette er kravene som stilles

Bank Norwegian har som krav at du har fylt 18 år før du kan få et forbrukslån innvilget. Dette er lavere enn mange andre selskaper som ofte krever at du har fylt enten 23 eller 25 år. I tillegg er du nødt til å være norsk statsborger, og ha en fast adresse i landet. Du er også nødt til å være i fast arbeid og ha en god inntekt slik at du klarer å betjene lånet. Sist men ikke minst er det viktig at du ikke har noen betalingsanmerkninger fra tidligere, og stående inkassosaker. Dette er svært viktig ettersom det viser at du er en god betaler som banken kan stole på. Har du alle disse kriteriene i orden er det veldig god sjanse for at du får et forbrukslån innvilget.

Hvilke kostnader kan jeg regne med?

Med forbrukslån fra Norwegian Bank må du først betale et etableringsgebyr på kr 950, og dette er slik at banken får dekket sine kostnader til administrasjon og behandling av lånet. I tillegg må du betale et termingebyr på kr 30 som gjelder hver gang du gjør en innbetaling av lånet. Som oftest gjelder dette hver måned, og dermed vil termingebyret være kr 360 over et år. Rentenivået vil være lavt dersom du har god kredittscore, slik som for øvrige lån av denne typen (se oversikt over alle anbefalte banker og lån).