Forbrukslån
Forbrukslån

Forbrukslån er en spesiell låneform ved at bankene ikke tar sikkerhet i eiendelene dine for lånesummen. Det betyr at du slipper slikt som å stille sikkerhet i bil og bolig dersom du ikke betaler tilbake. Uheldigvis fører dette også til at lånet blir dyrere ved ta bankene påtar seg ekstra risiko. Derfor blir også inntekten din satt under ekstra gransking for å kunne vurdere hvilken risiko banken løper ved å låne deg penger. Det kan være vanskelig å ta opp forbrukslån uten arbeid. Ganske enkelt vil bankene kunne se at du har bedre betalingsevne ved høy inntekt sammenlignet med en inntekt som er lav. Dette kan igjen medføre lavere rentebetalinger dersom du oppfyller andre vilkår.

Andre lånevilkår påvirkes også

En av de viktigste punktene når du søker om forbrukslån er rentenivået. Har du høy inntekt er du i bedre stand til å betale tilbake pengene, og med lavere risiko kan du også dra nytte av lavere renter. I tillegg er det også slik at bankene vil tilpasse lånesummen din etter hvor mye du tjener brutto hvert år. Har du for eksempel søkt om kr 100 000 i lån, men tjener under kravet banken stiller for slike summer, så kan du ende opp med å bli tilbudt et lavere lån. Ofte vil bankene kreve at du minimum tjener et sted mellom kr 150-200 000 hvert år før de kan behandle søknaden.

Sjekk om du kan betjene forbrukslånet

Enda den som mottar søknaden vil gjøre et grundig forarbeid, er det viktigst av alt at du vurderer din egen økonomi. Sørg for å gjøre et godt grunnarbeid ved å gjennomgå alle de månedlige postene dine. Det kan være smart av deg å sette til side en liten sum med penger hver måned som kan brukes til å dekke uforutsette kostnader. Sørg for å kalkulere inn all utgifter og se hva du sitter igjen med hver måned. Det du har til overs er hypotetisk hva du kan tåle å betale i rentekostnader. Det anbefales likevel aldri at du låner mer enn 2 ganger din årlige inntekt. Hvor mye kan en låne?