Forbrukslån
Forbrukslån

Vi kan ikke få sagt menge ganger nok hvor viktig det er å sammenligne renter og vilkår når man leter etter et forbrukslån. Det vil også si å ta med enkelte utlånere som du kanskje ikke kjenner like godt som de store bankene. Det er ikke alltid at «stor og kjent» betyr beste tilbud. Ta med Collectorlånet i sammenligningen neste gang du leter etter et lån.

Collector

Collector er et svenskeid finansselskap, og foreløpig er det Centum Finans de samarbeider med i Norge. Den norske avdelingen ble stiftet i 2008, og har siden klart gjøre seg kjent for både lån og andre finanstjenester. Blant annet tilbyr de faktureringstjenester for bedrifter. Privatkunder kan få forbrukslån og refinansiering, samt tjenester som e-handel via Collector. Allerede etter kun 4 år i Norge klarte de bli nominert til Årets Gaselle, i 2012. Noe som vitner om selskapets seriøsitet. Fra den spede begynnelse i Sverige i 1999 har de i dag avdelinger ikke bare i Sverige og Norge, men også i Tyskland. Collectors fremtidsvisjon er å bli et av de ledende finansselskaper i Nord-Europa.

Forbrukslån fra Collector – Collectorlånet

Et usikret lån via Collector kan ha en nedbetalingstid mellom 2 og 10 år. Dette skulle være tilstrekkelig tid for lån i størrelsesordenen kr 20 000 – kr 100 000 (som er lånetilbudet fra selskapet). I dag ligger den nominelle renten mellom 14,5% og 19,5%. Ser man på selskapets låneeksempel, for et lån på kr 65 000, vil gjennomsnittlig effektiv rente være 19,82%. Da nedbetales lånet over 5 år. Dette kan virke som en høy rente, men i denne rentesatsen ligger også etableringsgebyr på kr 750, samt alle termingebyrer. Husk også på at du etter en kredittsjekk kan ende opp med en lavere rente enn dette. Vil du ha forbrukslån fra Collector må du være fylt 20 år, og ha en bruttoinntekt pr år på minimum kr 200 000.