Forbrukslån
Forbrukslån

Ved refinansiering av gjeld er målet å oppnå bedre rente hos en annen lånetilbyder. Du tar opp et nytt lån hvor du forplikter å betale ned enten ett lån eller flere smålån, men den hensikt å kutte ned den månedlige summen du må betale i renter og gebyrer. Forbrukslån passer særdeles godt i slike tilfeller, og for å oppnå en konkurransedyktig rente burde du søke tilbud fra så mange banker som mulig. Som regel vil du kunne få et bedre tilbud dersom du opparbeidet en bedre kredittscore over tid.

Samle alle lånene i en pakke

I Norge er det mange om beinet som ønsker å tilby forbrukslån for refinansiering. Av den grunn har den effektive renten falt betraktelig i takt med den økte konkurransen. Har du flere smålån burde du finne ut akkurat hvor mye du betaler i renter og hvor mye som gjenstår å betale. Legger du sammen alle smålånene kan du finne ut hva du betaler i effektiv rente. Dersom du finner et billigere forbrukslån kan du betale ned alle de små lånene med én enkelt sum. Dette vil også gjøre det mulig å spare penger på sikt.

Dette kan du spare i året

La oss ta et enkelt regneeksempel, hvor du har 4 forskjellige lån. Sammenlagt betaler du en årlig effektiv rente på disse tilsvarende 16%. Med en god betalingshistorikk og kredittscore kan du skaffe et forbrukslån til kr 100 000 som vil dekke alle disse 4 smålånene. Med dette lånet kan du kutte renten til 12%. Hvis du tidligere har lånt kr 100 000 og sparer 4% i året, tilsvarer dette at du kutter kostnader med kr 4 000 per år. Dette er en veldig god måte å