Forbrukslån
Forbrukslån

Forbrukslån kommer i mange varianter, og fra mange forskjellige lånetilbydere. Det være seg din ordinære bank eller banker som opererer på nett. I tillegg finner man lånetilbud hos en rekke andre typer finansinstitusjoner eller kredittilbydere. De aller fleste forbrukslån tilbys uten sikkerhet, men noen banker kan også tilby denne typen lån med sikkerhet.

Generelle forbrukslån

Forbrukslån kan man få helt fra smålån på kr 1 000, og helt opp til de store på kr 500 000. Det handler egentlig bare om hva det er du trenger av penger. Generelt er forbrukslån uten sikkerhet. Det vil si at det kreves ikke noen pant eller kausjonist for beløpet du låner. Pengene kan benyttes slik du ønsker, uansett hva det skulle være. Du kan også finne forbrukslån direkte rettet opp mot bilkjøp eller caravan, men det kan være at enkelte banker stiller krav om en viss sikkerhet på disse. Når det gjelder usikrede lån vil renten være noe høyere enn et sikret lån. Dette da bankens risiko øker ved å tilby lån uten pant/kausjonist.

Forbrukslån for å betale forbrukslån

Ja, faktisk finnes disse lånene også. Det er vanlig å refinansiere gammel gjeld, slik at en kan få ned kostnadene. Dette skjer da en kan få en bedre rente hos en annen bank, enn den man har lån i fra tidligere. I tillegg finner vi nå også banker som tilbyr forbrukslån med sikkerhet for å betale inkassogjeld. Det vil altså si at har du et forbrukslån/kredittkortgjeld du ikke har klart å betale, og som er blitt inkassosak, kan det løses. Denne typen lån kan blant annet finansagenten Tjenestetorget hjelpe deg med. Vær oppmerksom på at det er vanlig at en må stille sikkerhet, eller kausjonist for denne typen forbrukslån/refinansiering.