Forbrukslån
Forbrukslån

De som tar opp forbrukslån i Norge har en lovpålagt rett til å vite hva lånet koster. Ofte vil man få oppgitt et priseksempel og en nominell rente på lånet. Det du burde fokusere på som forbruker er den effektive renten, og her er alle kostnader inkludert og lagt til den nominelle renten. Den effektive renten inkluderer ting som etableringsgebyr, termingebyr og andre avgifter. En bank som nå tilbyr forbrukslån uten gebyr for etablering er Santander Consumer Bank. Deres spesiallån kalles Flexilån og her slipper man denne utgiften.

Santander tar føringen

Santander er et av svært få banker som i dag tilbyr forbrukslån uten etableringsgebyr, og dette har medført store besparelser for kundene deres. Banken stammer fra Spania og har lykkes i å bli en av de største kredittilbyderne i Europa. Kjent for sin gode kundeservice og lave priser er de en populær lånetilbyder i Norge. Med Flexilånet kan du låne så mye som kr 70 000 før du trenger å betale etableringsgebyret. De fleste tilbyderne av forbrukslån krever i dag omtrentlig kr 900-1000 for opprettelsen av lånet, så med Flexilånet kan man spare en hel dagslønn.

Hold øye med gebyrer og avgifter

På lik linje med konkurrentene tar ikke Santander Consumer Bank sikkerhet i kundens eiendeler ved forbrukslån. Banken har konkurransedyktige renter, og i skrivende stund opererer de med et priseksempel på forbrukslån med nominelle renter på 15,6% og en effektiv rente på 16,7%. Dette er relativt lave beløp sammenlignet med noen av bankens konkurrenter. For de som låner penger i forbrukslån er det viktig å holde oversikt over alle utgifter som legges til. Ofte er ikke den långiveren med lavest nominell rente den beste, og det som teller er den effektive renten.